Maşina anului 2020 în Europa

Cei 60 de membri ai juriului şi-au dat voturile pentru şapte automobile din 35, care acum vor încerca să-i impresioneze pe fiecare într-o etapă aprofundată de teste.

Marele câştigător va fi anunţat tradiţional cu o zi înainte de deschiderea Salonului Auto de la Geneva de la începutul lunii martie 2020.

Vehiculele electrice sunt reprezentate de Porsche Taycan, precum și de Tesla Model 3, dar își croieşte calea pe această piaţă şi noul Peugeot 208 care va fi disponibil şi într-o versiune electrică.

Modelele hibride care folosesc frânarea regenerativă sunt din ce în ce mai frecvent dezvoltate şi folosite pentru a reduce consumul și emisiile de la arderea combustibilului. Nu numai de Toyota care a inventat această tehnologie, ci și de Ford și Renault.

Amintim că juriul concursului Mașina Anului 2020 în Europa este format din 60 de membri, reprezentând 23 de țări europene. Reprezentarea națională a juriului este legată de mărimea pieței auto din țară și importanța acesteia în producţia de mașini. Franța, Germania, Marea Britanie, Italia și Spania au câte șase membri; alte țări, proporțional mai puține.

Membrii juriului sunt aleși pentru competența lor personală și nu din cauza importanței publicațiilor pe care le pot reprezenta. Noii membri se alătură juriului la invitația Comitetului juriului, în urma recomandărilor grupurilor regionale. În fiecare an, fiecare membru este obligat să confirme că testarea maşinilor este o parte majoră a activității sale.

Sursa: https://autoblog.md/

0Shares